Úprava

Na dosiahnutie priezračne čistej a nezávadnej vody je nutné bazénovú vodu pravidelne udržiavať. Na tento účel slúži celá škála poloautomatických a plne automatických zariadení.

Najlacnejším spôsobom ako si pravidelné doplňovanie chemikálií do vody zjednodušiť je obstaranie poloautomatického dávkovača pevných látok. Do neho je možné umiestniť väčšie množstvo chlórových tabliet a pomocou otočného voliča nastaviť množstvo chlóru, ktorý sa bude uvoľňovať do bazénovej vody. Komfortnejším spôsobom dávkovania cemikálií sú automatické dávkovače, digitálne alebo analógové, využívajúce presnú dávkovaciu pumpu na injektáž chemikálie do bazénovej vody.

Ďalším spôsobom úpravy vody je pomocou UV žiarenia. UV lampa je prietokové zariadenie, v ktorom je umiestnený špeciálny žiarič, ktorý pri svietení intenzívne vyžaruje UV žiarenie a ničí väčšinu organizmov. Žiarič je uzavretý v puzdre, ktoré tieto lúče neprepúšťa - nemusíme sa teda báť, že by nám alebo našim deťom mohla uškodiť. UV lampu používame na ničenie rias, parazitov, baktérií, plesní, vírusov a kvasiniek obsiahnutých vo vode bez použitia chemikálií. Voda opúšťajúca UV lampu je prostá mikroorganizmov.

K modernému bezchlórovému spôsobu úpravy vody slúžia prístroje pracujúce na princípe vypúšťania iónov medi a striebra do vody. Toto sa deje pomocou kovových elektród, do ktorých je privedený elektrický prúd a na princípe elektrolýzy sa z týchto elektród uvoľňujú ióny medi a striebra, ktoré bezpečne likvidujú baktérie a riasy vo vode.

Ďalšou možnosťou je úprava bazénovej vody na báze slanej vody. Mierne slaná voda má prirodzené antiseptické účinky, tiež napomáha liečbe kožných chorôb, jedinci citlivejší na chlórovanú vodu sa nemusia obávať svrbenia pokožky alebo nepríjemných vyrážok. S použitím slanej vody sa vyhneme červeným očiam, podráždeným slizniciam a scvrklej pokožke po kúpaní. Nespornou výhodou tiež je, že na úpravu vody nie je potrebné používať súčasne chlórové tablety a iné bazénové chemikálie. Takto upravovaná voda je bohatá na kyslík, mäkšia a krištáľovo čistá.

Úprava spočíva v nasolení bazénovej vody a napojení špeciálneho zariadenia na filtračný okruh (zariadenie na sanitarizáciu vody v bazénoch), ktorý na základe chemického rozkladu slanej vody vytvára látky na jej dezinfekciu. Toto špeciálne zariadenie sa skladá z riadiacej jednotky az prietokovej elektrolytickej samočistiacej cely.

Viac informácií Menej informácií

Značky

104 položiek
Úprava slanej vody - Zodiac Gensalt® 25, do 110m3
1 208,-
Out of stock
Zľava 10%
Free delivery
Autochlór AC30SMC - do 140m3
1 239,60
Skladom
Free delivery
Autochlór PRO - RP 25, max 125 m3
1 263,60
Skladom u dodávateľa
Free delivery
VA SALT SMART C10 - do 25 m3 + darček
1 504,12
Skladom
Zľava 10%
Free delivery
VA SALT SMART C15 - do 50 m3 + darček
1 544,44
Out of stock
Zľava 10%
Free delivery
VA SALT SMART C20 - do 75 m3
1 743,72
Skladom
Zľava 10%
Free delivery
VA SALT SMART C25 - do 125 m3
1 920,64
Skladom
Zľava 10%
Free delivery